Ander Licht 2022 – Concert

Ander Licht Concert

Accordeonisten Ilse Kok en Lieke op ‘t Roodt zetten het accordeon in een “ander licht”. Stereotyperende beelden over het instrument gaan overboord en andere invalshoeken worden belicht.

Vrijdag 6 mei 2022

  • Lutherse Kerk, Nijmegen, NL
  • Ander Licht Concert
  • Special guests: sopraan Anneloes Kriek en saxofoniste Maria Margarida Lucas

Concert

Solowerken voor accordeon worden gespeeld: van muziek van nu tot aan transcripties uit vervlogen tijden zoals de barok. Daarnaast spelen Lieke en Ilse als duo een stuk waar ze beide erg fan van zijn. De twee conservatoriumstudenten laten ook zien dat de accordeon goed combineert met andere instrumenten. Hier passeren originele werken en arrangementen de revue: Lieke speelt met saxofoniste Maria Margarida Lucas en Ilse zal te horen zijn met sopraan Anneloes Kriek. Een klankkleurrijk programma waar je bij wil zijn!

Duo Siempre Insieme

Duo Siempre Insieme is een jong, dynamisch duo bestaande uit sopraan Anneloes Kriek en accordeoniste Ilse Kok. Anneloes studeert in de bachelor Klassiek Zang bij Marjan Kuiper en Ilse Klassiek Accordeon bij Stanislav Jusufovic. Ze leerden elkaar kennen in september 2019 op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Al snel besloten ze hun krachten te bundelen. De veelzijdigheid van de accordeon en de expressiviteit van de menselijke stem maken van dit duo een ijzersterke combinatie. Zij verkennen de wereld van de klassieke muziek, maar durven daar ook buiten te treden.

Het duo stond o.a. in september 2021 op het Stadsfestival in Zwolle, beklom meermaals het podium van het Wilminktheater in Enschede, speelde bij Kunst in de Kamer en in kerken en kastelen, waaronder Kasteel Het Nijenhuis.

Coras Duo

Deze twee krullenbollen, Maria en Lieke, leerden elkaar in 2017 kennen op de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg en iedereen dacht dat ze zussen waren. Dat is niet het geval, maar dat ze dikke vriendinnen zijn is een feit. Op muzikaal vlak vinden ze het ook goed met elkaar. Ze zijn beide sterk geïnteresseerd in de connectie tussen verschillende kunstvormen, waaronder de connectie tussen theater en muziek. Daarnaast vullen hun instrumenten (de accordeon en de saxofoon) elkaar perfect aan. Niet alleen qua klankkleur, maar ook qua geschiedenis. Zowel de accordeon als de saxofoon zijn vrij jonge instrumenten, die geen eeuwenlange geschiedenis kennen, waardoor er voor hedendaagse musici en componisten nog veel te ontdekken valt.

Muzikanten

Ilse Kok

Accordeoniste & organisator

Lieke op ‘t Roodt

Accordeoniste & organisator

Maria Margarida Lucas

Saxofoniste

Anneloes Kriek

Sopraan